Да се внимава с преоценените стоки в магазините. Този апел отправиха будни граждани, като изпратиха до "Фокус" описани няколко казуси.

Хората са категорични, че е възможно да няма умисъл от страна на собственици на магазини или продавачи, но съветват потребителите да четат какво ще купуват и задължително да проверяват касовия бон, дали правилно отразява цената на продукта.

Единият от случаите, който описват, е разказан от човек, който си закупил магданоз от популярна верига. Подправката се продавала за 20 стотинки връзката, тъй като е преоценена - леко е поувехнала. Чак като клиентът се прибрал видял, че бил таксуван на нормална цена – за пресен, която е 95 стотинки.

В друг от случаите, също в популярна верига, клиент закупил намалени кренвирши. Вземал ги да храни улични животни. И той по-късно установил, че вместо обявените 5 лева за килограм, платил двойно по-скъпо.

Нека клиентите си отварят очите на четири, защото в тези горещини и леко разсеян продавач, може да обърка неумишлено кода, съветват хората, които се свързаха с нашата медия.