За липсващи пътни знаци, сигнализираха читатели на Varna24.bg. Или са откраднати, или нарочно са премахнати, но това че ги няма - може да доведе до катастрофа, тъй като улиците са еднопосочни и единия шофьор няма да е предупреден за другия, обясниха варненци. Те изпратиха снимки от кръстовището на улиците "Братя Миладинови“ и "Петко Каравелов“. Видно е, че липсва пътен знак В1 – Забранено е влизането на пътни превозни средства. 

Подобни кръстовища, с липсващи знаци има из целия град. На една улица катаджии спрели мой приятел. Твърдели, че е в насрещното. Той ги попитал от къде са сигурни, тъй като няма знак. Отървал се, но това не е решение на проблема, разказа наш читател.

Запознати са категорични, че човек трябва да си защити правата в такъв случай – няма как да важи знак, който на практика го няма - дали е откраднат или скрит в клони – не е от значение.

Щом не може да се види от никой - значи го няма. Бил съм на няколко такива дела "вещо лице" - не се ли вижда знака - все едно го няма. Всеки съдия така отсъжда, коментира специалист. Той допълва, че фиш не се обжалва. Трябва да се стигне до акт, който вече подлежи на обжалване. След това в законовия срок трябва да се внесе добре написано опровержение, подкрепено от снимки, свидетели и пр.