Продължаваме с издирването на двамата рибари в езерото Мандра. Това каза за "Фокус" Веселин Василев, директор на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" (УКОРС) в Община Бургас. 

"Продължаваме със същите екипи от вчера, но днес допълнително се включват двама водолази от "Гранична полиция" и доброволец с дрон, т.е. вече има петима водолази и 2 дрона. Отделно, пеши патрули от горски служители и полиция извършват обходи по крайбрежието на езерото. Има и три лодки, едната от които е със сонар, който обследва дъното", посочи Василев. 

В издирването се включват служители на полицията, на ИАРА, на Община Бургас,  водолази и доброволци. 

"Стремим се да обхванем максимален периметър от района. Призовавам всеки, който има по-добра техника и е добре оборудван, да помогне, за да може да ги открием по-бързо", заяви директорът на УКОРС. 

"Фокус" припомня: 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя и оттогава следите им се загубват. Издирвателните дейности започнаха от рано сутринта в понеделник, когато роднините им са подали сигнал за това, че двамата са изчезнали. Във вторник екипите успяха да открият лодката, която са използвали, но до момента следа от тях няма.