Четирима мъже, задържани за кражба на вещи и пари в особено големи размери, остават в затвора по искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съобщават за Агенция "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

В. С., Й.И.,С.Д. и И. Д са привлечени в качеството на обвиняем за това, че на 1 срещу 2 януари в Дебелец, след предварителен сговор чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (срязана оградна мрежа и взломена входна врата), чрез използване на технически средства за срязване и взломяване и чрез използване на моторно превозно средство – два леки автомобила, отнели от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 21 700 лева, 51 300 евро с левова равностойност 100 334.08 лева, 200 щатски долара с левова равностойност 372.54 лева,  4 бр. UPS устройство, 2 бр. рутери, три часовника марки "Фестина“, "CITIZEN“  и "Roberto Cavalli“, като кражбата е в големи размери и представлява опасен рецидив по отношение на В.С.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицата, наличието на опасност да се укрият и да извършат други престъпления,  поради което Районен съд - Велико Търново е уважил исканията на  прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение " Задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.