Четирима ученици получиха стипендии в размер на 500 лева от Дарителски фонд "За Мездра“ за отлични постижения в областта на науките, съобщиха от пресцентъра на Община Мездра. Това стана на официална церемония в ОУ "Христо Ботев“ - Мездра, от което учебно заведение са и четиримата стипендианти.

Стипендианти на Дарителски фонд "За Мездра“ за учебната 2022/2023 г. са Антоан Стоянов и Магдалена Дамянова от VII "а“ клас, Владимир Куртев и Денис Александров от VI "б“ клас.

Стипендиите връчиха членовете на Публичния съвет на Дарителски фонд "За Мездра“ Яна Рупева - директор на фондация "Проект Северозапад“, Георги Джанабетски - регионален мениджър "Привличане и развитие на бизнес клиенти“ за Източна България във Vivacom и Елена Нанова - началник на отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване“ в Община Мездра, и Пламен Иванов - представител на Сдружение "Благотворни приятели“ - Враца.

"Подадените кандидатури бяха изключителни и беше изключително трудно да изберем финалистите. Страхотните деца на Мездра учат, трудят се упорито и гонят мечтите си - IT, изкуствен интелект, география, архитектура, ветеринарна медицина, география, математика… Това са само част от областите, в които искат да се развиват нашите деца. Усилията на децата, на техните родители и учители са това, което ни вдъхновява и ни кара да вярваме в бъдещето на Мездра и региона. Благодарим на всички, които подкрепиха тази местна кауза като дариха средства чрез DMS, дарителски кутии и банкова сметка! Нашата подкрепа за децата е символична, но показва, че оценяваме техните усилия и вярваме в техните мечти“, споделиха от Дарителски фонд "За Мездра“.

От Дарителски фонд "За Мездра“ обявиха набирането на стипендии за следващата учебна година, като първите две стипендии обещаха от Сдружение "Благотворни приятели“. Средствата се набират от частни и корпоративни дарители. Каузата може да бъде подкрепена по няколко начина- с текст DMS ZA MEZDRA на кратък номер 17 777,  чрез онлайн дарение в Платформата.бг , чрез дарителски кутии, поставени в търговски обекти в Мездра и чрез дарение директно по банковата сметка на фонда.