Съдиите Деница Славова, Геновева Илиева, Николай Стоянов и Михаил Михайлов се присъединиха към състава на Окръжен съд – Варна, съобщиха от институцията. Четиримата подписаха актове за встъпване в длъжност пред председателя на съда Марин Маринов и останалите окръжни съдии. Магистратите ще правораздават в Гражданско отделение.

Те са повишени в длъжност с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет след проведен конкурс за повишаване в окръжните съдилища.

Всеки от новопостъпилите магистрати благодари на досегашните си колеги от Районен съд – Варна за подкрепата, отношението и възможността да се учат и развиват там.

Съдия Маринов ги посрещна с "Добре дошли“ и им пожела да постановяват справедливи съдебни актове в Окръжен съд - Варна.

Николай Стоянов е завършил "Право“ в Софийски университет "Св. Климент Охридски“ и има над 12 години стаж като съдия. В продължение на година е бил хоноруван асистент по трудово право във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър“. От 2013 г. работи в Гражданско отделение на Районен съд – Варна, а от месец септември 2020 г. е командирован в Окръжен съд – Варна.

Михайл Михайлов е завършил "Право“ във Варненски свободен университет. Започва професионалния си път през 2008 г. като "младши юрисконсулт“ в Областна администрация – Варна. Встъпва като "младши съдия“ във Варненски окръжен съд през 2009 г. След като е командирован за една година в Районен съд – Варна, става част от Гражданско отделение на съда през юни 2012 г.

Деница Славова е завършила специалност "Право“ в Софийски университет "Св. Климент Охридски“. Варненският окръжен съд поставя началото и на нейния професионален път, след като през 2006 година започва работа като "младши съдия“. Две години по-късно постъпва като съдия във Варненския районен съд, като от април тази година е командирована в Гражданско отделение на Окръжен съд - Варна.

 

Геновева Илиева също е завършила "Право“ в Софийски университет "Св. Климент Охридски“. Тя е с над 12 години юридически стаж. Кариерата й започва като "младши съдия“ в Районен съд – Разград. От 2013 г. е съдия в Районен съд - Варна.