Четирима мъже са били задържани при спецакция на пловдивската полиция срещу незаконното съхранение и разпространение на контрабандни стоки. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол.

Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна дейност с акцизни стоки на територията на областния град. В хода й са задържани двама пловдивчани, непосредствено след сделка помежду им с 50 стека  контрабандни цигари.

При претърсване в условията на неотложност на адреса на купувача в квартал "Шекер махала“ са намерени още 77 подобни опаковки тютюневи изделия, без български бандерол. Да превозват в автомобилите си от нелегалната стока – общо 278 стека, са засечени и двама водачи.

Четиримата извършители са задържани за срок до 24 часа в рамките на започнати бързи производства по чл. 234, ал. 1 от НК. Трима от мъжете са с криминалистични регистрации и присъди. Работата по документиране на случаите продължава според указанията на наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура – Пловдив.