Високорискови наркотични вещества са открили  и иззели вчера криминалисти от Кюстендил и Дупница. Задържани са 4-ма, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.  При проведената операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, от жилище в кюстендилския квартал "Изток“ са иззети 23 дози хероин и мелница с остатъци от канабис. Обитателите на жилището 25-годишен мъж и 19-годишна жена са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил.

В  къща в Дупница при проведени процесуално-следствени действия са открити и иззети 17 растения канабис с височина около 1 м, общото им тегло е 5.770 кг.   40-годишният ползвател на имота е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

20-годишен дупничанин е задържан на улица "Николаевска“, при проверката от него са иззети 2 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани 3 бързи досъдебни производства – 1 в РУ Кюстендил, 2 в РУ Дупница. Материалите са докладвани на прокуратурата.