Старозагорският Творчески колектив "На улицата“ заформя вдъхновяваща програма за музика, урбанизъм, кино, туризъм, спорт и изкуства "На зелено“ от 15 до 18 юни. Това съобщиха за "Фокус" организаторите. Събитието е безплатно и е движено главно от доброволци. Целта е преоткриване на Стара Загора като най-зеления български град и дестинация за семеен туризъм или дълъг уикенд. В сезона на цъфналите липи събитието попада в поредица от четири уикенда с джаз и рок в Стара Загора и региона - мястото се превръща в безспорната музикална дестинация на България за началото на лятото. 

"На зелено“ се реализира със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора. В организацията на събитието вземат участие софийската фондация "Колективът“, която реализира все по-популярния формат "Реките на София“, "Запазете Бедечка“, Туристическо дружество "Сърнена гора“ – Стара Загора и Търговско-промишлена палата – Стара Загора. 

Инициативата започва на 15 юни с вече традиционния за старозагорския колектив дебат за урбанизъм, чийто фокус този път е симбиозата между природа и развитие. Очакват се участници като председателя на Съюза на архитектите в България проф. Тодор Булев, арх. Елица Панайотова от “Зелена София", арх. Веселин Алексиев, представители на варненски и пловдивски граждански групи и много други. Събитието е в емблематичната Къща на архитекта.   

Рени АТАНАСОВА