Служители на Първо РПУ са разкрили извършителите на четири кражби

Двама са уличени в кражба от подземен гараж в Русе, съобщават от Областната дирекция. По случая са работили служители на Първо РУ, след като в началото на м. април са сигнализирани, че от подземен гараж на ул. Кирил Старцев са откраднати различни вещи на обща стойност за около 1600 лева. По случая се води преписка. В резултата на проведените оперативно-издирвателни мероприятия като автори на престъплението са установени двама русенци на 34 и 40 г.

Други двама русенци са се оказали автори на посегателство от къща на ул. Китен в Русе. Младежите на 19 и 20 г. са уличени, че за периода от 9 до 12 май са проникнали на частния адрес и са отнели  мото фреза, моторна коса, ръчен циркуляр; шлайф машина и генератор, като според потърпевшия с деянието са му причинили щети за около 2300 лв. По случая се води преписка по описа на Първо РУ.

22-годишен русенец, станал вече известен на органите на реда и с други подобни посегателства, е установен като извършител на кражба от общо помещение на блок на ул. Борисова в Русе, извършена на 15 срещу 16 май т.г. По данни на тъжителите от общо помещение на входа, след взлом на врата, са откраднати перфоратор и кабел - удължител около 10 м., на обща стойност за около 180 лв. по случая се води преписка по описа на Първо РУ.           

35-годишен мъж от с. Иваново е уличен в кражба от дрогерия на ул. Александровска в Русе. До него полицаите са стигнали след като са сигнализирани от управител на търговския обект, че са установили от видеонаблюдението как на 28.04.2024 г. в 10:45 часа неизвестно лице е откраднало от магазина маркова тоалетна вода на стойност 169,99 лв.  По случая е водена проверка по описа на Първо РУ.