Днес Габрово празнува! Преди 164 години започва да пише своята съвременна градска история! Този ден винаги е озарен с усмивките на стотици деца. Те рисуват родното си място на градския площад или получават заслужено признание за своите успехи в науката, изкуството и спорта. А изложби, културни събития и концерти ни дават шанс да бъдем заедно в това тържество на габровски дух и общност.

Това са думите на кметицата на Габрово Таня Христова по повод свелия празник.

И допълва: "Днес Габрово се поздравява за успехите и радостите, за борбения, просветителски и визионерски дух, които продължава да живее и да създава - със и за габровци. Нашият град не спира да се променя, да добавя стойност към капитала на миналото, да работи за нови цели, да се нарежда сред първите. А най-новите ни инвестиции, насочени към културата и изкуството, към образованието и младите, тепърва ще станат фактор за положителна трансформация".

Христова не забравя да спомене и заслугите на всички, които работят за развитието на града, на неговите предприемачи и достойните граждани, информира Общината.

"Днес Габрово се вдъхновява от всички, които със сърце работят за него и правят така, че той да продължава да се развива като прекрасно място за живот и събдване на мечти. И заслугата е на предприемчивите и достойни габровци, които с труд и постоянство създават бъдещето на нашите деца. Пожелавам ви здраве и щастие! Откривайте в себе си доброто, което ни води напред, крепи вярата ни и ни сплотява! 

Благодаря Ви, че обичате Габрово! Честит празник!", добави още тя.