"Червената шапчица“ е поредното заглавие, което ще бъде представено на сцената на читалище "Искра“ във Велико Търново. Представлението е част от проекта на куклен театър "Весел“ за съботни семейни спектакли, предаде кореспондент на "Фокус“. Постановката, която ще се играе от 11:00 часа на 19 ноември, е на Държавен куклен театър – Стара Загора. Драматизация и режисурата са дело на Цвети Пеняшки, сценографията и куклите – на Илина Стефанова, а музиката – на Милен Апостолов. В ролите се превъплъщават чаровните Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любен Чанев и Мария Джойкева.

Всеки знае приказката за Червената шапчица! И ние я знаем. Но ще ви я разкажем така, както само ние можем – с много песни, с много весели герои и с много ужасно смешно-страшни случки. Нали помните, че Червената шапчица много обичала своята баба, но баба й живеела чак на другия край на гората. Пътят до нейната къща минавал през тази гора и криел големи опасности и изненади – в гората можеш да срещнеш кого ли не. Дори и страшния вълк! Мислите ли, че Червената шапчица ще се уплаши от страшния вълк и няма да занесе на баба си яйчице, млечице и сладка баница? А дали вълкът ще изяде бабата? И кой ще я спаси? И как свършва всичко? Всичко ще разкажем...

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878/ 790 549.