Изключително силният изминал спортен уикенд  ще отпразнува  Чепеларе в сряда, 29 март от 18 часа на площад "Олимпийски". Това съобщиха от Общината. Оттам канят всички жители и гости заедно да приветстват носителят на златен медал в паралелния слалом от световното по сноуборд за младежи и девойки в Банско 2023 - Петър Гергьовски.

На двете държавни първенства по биатлон (23 - 26.03.2023г.) в Белмекен  чепеларските състезатели постигнаха много добри резултати. Възрастовите категории бяха: мъже и жени, младежи и девойки старша възраст и младежи и девойки.

Биатлонистите от СК "Рожен-Чепеларе 2016" се представиха отлично. Йорданка Йончева спечели общо три сребърни медала. Валентин Карабаджаков един сребърен и един бронзов медал.

Второ място има клуба и за щафета в състав: Цветелина Терзийска, Тони Учикова и Рая Йончева. Останалите състезатели също се представиха достойно, като завоюваха четвърти и пети места. 

Представителите на КБ Чепеларе в категория мъже - Антон Синапов и Димитър Герджиков отново дадоха пример на последователите си за постоянство и трудолюбие.

Антон Синапов ни зарадва с  два сребърни медала в дисциплините  индивидуално и преследване, а също и бронз в спринта. 

Димитър Герджиков, стана 4-ти в спринта.

От община Чепеларе благодарят на всички спортисти, на техните треньори и родители за неуморния труд и дисциплина, благодарение, на които всички се гордеят, че са българи и че малкото градче Чепеларе не спира да дава толкова големи спортни величия на Света - тенденциозно. Пожелаваме им здраве и стрeмеж към покоряване на още много лични и спортни върхове, казват още от общината.