Зимният Олимпийски ден по случай 25 години от спечелване на единствен златен олимпийски медал по биатлон от златното момиче на Чепеларе Екатерина Дафовска в Нагано през 1998г. бе проведен днес на възобновения детски снежен парк "Дьортевото“ в сърцето на град Чепеларе. Това съобщиха от Общината.

Днес детски снежен парк "Дьортевото“ Чепеларе бе официално открит от Боран Хаджиев –кмет на община Чепеларе и златната ни шампионка по биатлон от Нагано 1998г. – Екатерина Дафовска. Специален поздрав по случай празника бе поднесен от гайдарски състав към ЦПЛР ОДК Чепеларе с ръководител Петър Янев. Изпълнението им стопли сърцата на присъстващите в студеното утро и на пистата се изви красиво родопско хоро.

"Светът е Олимпиада, а белите писти на "Дьортевото“ се превърнаха във вълшебна арена на снежни игри и забавления. Беше топло, слънчево и много емоционално в сърцата на участниците и публиката. А усмивките и доброто настроение ни съпътстваха през цялото време“ – споделиха от Детска градина Чепеларе.

Организирани бяха разнообразни игри – стрелба с топки в цел - олимпийски кръгове, състезания с шейни, дърпане с гуми, дърпане на въже, както и демонстрация на местния клуб по биатлон СК "Рожен - Чепеларе 2016“ с треньор Венцислав Александров и председател Екатерина Дафовска.

Участниците в игрите бяха лично наградени от златната Екатерина Дафовска, Боран Хаджиев – кмет и Антоанета Аговска - зам. кмет на община Чепеларе. По-малките получиха медали, а по-големите ученици – грамоти.

На всички присъстващи се раздаваше топъл билков чай, осигурен от Общината. Водещ на спортния празник беше Борислав Киряков, също легенда в ски спорта, настоящ треньор по ски алпийски дисциплни и футбол към ЦПЛР ОДК Чепеларе.

Условията на пистата са перфектни и непрекъснато се прави изкуствен сняг, за което изцяло се грижи управата на община Чепеларе, а детски снежен парк "Дьортевото“ с всички съоръжения (транспортна пътека, влек, фургон за преобличане и съхранение, надуваеми гуми и др.) е предоставен за ползване напълно безплатно за всички желаещи през целия зимен сезон на 2023 г.

В събота (11.02) от 11:00 часа ще се състои продължението на програмата на Зимен Олимпийски ден - Чепеларе 2023г. Предстоят стартовете на състезания по ски и сноуборд за ученици и ветерани.

В 12:15 часа ще бъдат наградени чепеларските медалисти от международни състезания, проведени до момента през зимен сезон 2022/2023г. - Радослав Янков, Петър Гергьовски, Марко Семерджиев и Йорданка Йончева, с което програмата ще завърши.

Хубавите емоции, време и условия на пистите, както и в хотелите и къщите за гости в община Чепеларе са гарантирани, така че очакваме желаещите любители на зимните спортове да станат част от ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН 2023г. и да се насладят на ЗИМЕН ДЕТСКИ ПАРК "ДЬОРТЕВОТО“ – гр. ЧЕПЕЛАРЕ.