През уикенда в ски зона "Мечи чал"-Чепеларе се проведоха състезанията за втората част от единадесети зимен олимпийски фестивал "Олимпийски надежди – биатлон и ски-бягане 2023“. Това съобщиха от Община Чепеларе. В събота се проведоха състезанията в дисциплина биатлон (Спринт), на горна станция на лифт "Мечи чал“. В неделя, бе надпреварата в дисциплина ски-бягане (Спринт).

Класирането бе индивидуално, като победителите в отделните възрастови групи в дисциплините бяха наградени за първо, второ и трето място.

Победителите в различните категории бяха наградени от Белчо Горанов - Генерален секретар на Български олимпийски комитет, Боран Хаджиев - Кмет на община Чепеларе и треньор по биатлон с над 14-годишен стаж, включително на националния отбор и разбира се на златната Екатерина Дафовска. Награди на участниците връчи и Екатерина Дафовска - Председател на СК "Рожен-Чепеларе 2016", първата и единствена засега олимпийска шампионка по биатлон за България в продължение на вече 25 години, както и Борислав Панков - Генерален секретар на Българска Федерация по Биатлон.

За много от децата това бяха първи стартове през започналата и отиващата си с малко сняг зима, но въпреки това се създадоха подходящи условия за провеждане на надпреварата сред младите талантливи битлонисти на България.

От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри и в европейските спортни форуми.