Община Добрич е получила одобрение на проектно предложение по Националния план за възстановяване и устойчивост. За това съобщи в една от социалните мрежи кметът Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". Проектът е за "Рехабилитация и модернизация на част от системата за външно изкуствено осветление на Община град Добрич“ и е на стойност 559 318,56 лв. с ДДС.

Дейностите предвиждат реализиране на енергоспестяващи мерки за технологично обновление на системите за улично осветление на град Добрич, включващи четири главни пътни артерии: бул. "25 Септември“; бул. "Добруджа“; бул. "Русия“ ; ул. "Батовска“ - определени като "Градски артерии“, съгласно извършената категоризация на уличната мрежа на град Добрич.

Предвидено е подмяна на съществуващите осветителни тела със съвременни светлодиодни осветители инсталиране на система за автоматично управление и контрол на уличното осветление; внедряване на възобновяеми енергийни източници – осветителни тела със захранване от фотоволтаични колектори, и осъществяване на енергиен мониторинг на електроконсумацията.

Жулиета НИКОЛОВА