Част от конкурсите за училищни директори, обявени във Великотърновска област приключиха успешно. Няколко от образователните институции в региона вече са с нови ръководители, предаде кореспондент на "Фокус“.

Начело на Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ в старата столица остава Павлин Витанов, който заема поста от дълги години и е "виновникът“ за стабилизирането на школото, след като беше в много лошо състояние. Без промяна в ръководството е и ОУ "Христо Ботев“ в село Ресен, което отново ще ръководи Даниела Добрева, която заемаше позицията и преди конкурса. В ОУ "Паисий Хилендарски“ в Горна Оряховица, след успешно представяне, временно изпълняващият длъжността Велин Драганчев също остава на директорския пост. ОУ "Отец Паисий“ в село Писарево ще управлява временно изпълняващата длъжността директор Искрена Станчева. За ръководния пост в ОУ "Климент Охридски“ в Драганово се явиха двама кандидати, като след провеждането на конкурса печели Мариана Пенкова.

В останалите учебни заведения в Царски извор и Поликраище няма спечелили конкурса и там директори остават временно изпълняващите длъжността до провеждане на следващ конкурс. Припомняме, че обявените свободни позиции бяха за 11 училища в областта, които най-дълго време нямаха директор, избран чрез конкурс. За 4 от тях нямаше кандидати, поради което процедурата беше прекратена и останаха 7.