80 чувала с боклуци събраха при поредното си пролетно почистване доброволци от Велико  Търново. И този път акцията бе организирана от TarnovoRuns и "Доброволно чистене - Велико Търново", предаде кореспондент на "Фокус".

Отново десетки млади хора, сред които и деца, отделиха няколко часа от свободното си време, за да почистят района на автогара "Запад" в старата столица - едно от лицата на града, което всекидневно се вижда от стотици гости на Търново. Кампанията беше изключително успешна - хората се забавляваха и в същото време придадоха на мястото приветлив и прекрасен вид, но само за няколко часа.

"След като чистихме заедно, направих една обиколка с колелото до "Сини вир" и на връщане минах покрай автогара "Запад", и вече имаше изхвърлени боклуци там, където чистихме. Събрах ги и ги хвърлих при чувалите, но май ще трябва някой ден да седя и да обяснявам на всеки поотделно да не замърсява. Не виждам друг начин", написа във Фейсбук един от организаторите на акцията - Влади Ванков.

В друг пост в социалната мрежа той пита потребителите дали шофьорите на автобуси, които се оказва са основните замърсители в района, трябва да бъдат глобявани. Отговорите масово са положителни.

"Фокус" припомня, че подобни кампании се случват всеки уикенд на различни места във Велико Търново. Преди седмица бе почистен двора на болницата. Въпреки това постоянно се намират недоброжелатели, които освен, че не ценят направеното, не го и пазят.

Нека тези, които не искат или не могат да се включат в акциите, поне не съсипват направеното от хората, на които им пука!

Луиза ТРАНЧЕВА