Обновено и с нова привлекателна визия е дворното пространство на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Стрелча, съобщиха от общинската администрация.

Община Стрелча завърши ремонтните дейности на фасадата и дворното пространство на Центърa за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ), с което посещаващите го ще се радват на една по-привлекателна среда.

"Интересът на деца и родители към новия център за рехабилитация ни задължава да работим в посока, която да предлага максимално добри условия за занимания на децата. Дълго време подценяван като необходимост, ЦСРИ доказа ефективността си само половин година след откриването. С обновленията, които направихме децата ще работят в комфортна среда и ще имат възможност за провеждане на пълноценни занимания навън“, каза кметът на общината инж. Георги Павлов.

Обновената визия включва реконструкция на зелените площи и пътеки, изграждане на ограда и парапет за безопасност откъм реката, боядисване на фасадата на цялата сграда и изцяло подменена подова настилка пред входа и на терасата.

За свежестта и поддържането на цветните лехи и зелените площи е изградена поливна система, а за заниманията на открито е поставена беседка.