Център за работа с деца отвори врати в Горна Оряховица. Структурата се намира в сграда на СУ "Вичо Грънчаров“ и основната й работа ще е насочена към обучение по пожарна безопасност и защита на населението на малчугани и младежи, обясняват за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Съинициатори на идеята са местната администрация в железничарския град, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Районната пожарна служба и училището. В беседите и уроците ще участват деца от цялата община, които ще се научат как да реагират при аварии, бедствия и други критични ситуации. Центърът е оборудван е с манекени, облечени в различните за отделните ситуации екипировка, както и с макети, които ще помагат на младежите.

"Идеята е много хубава. Така децата ще могат поне за малко да се откъснат от телефоните и лаптопите, да излязат от традиционната класна стая и да научат нещо ново, интересно и в същото време изключително полезно, което биха могли да предадат на свои приятели и връстници от други училища в града“, ка news pic 2
© ОД на МВР - Велико Търново
за при откриването директорът на РД "ПБЗН“ – Велико Търново комисар Красимир Кръстев. Задоволството си от добрата идея и свършената работа изказа и кмета на общината инж. Добромир Добрев. Тримата с директорът на учебното заведение Нели Атанасова ритуално прерязаха лентата на новооткрития учебен център.

В следващите месеци подобна стая ще бъде открита и с помощта на служители от Районното полицейско управление в Горна Оряховица. В нея ще бъдат подредени атрибути и екипировка, използвани в ежедневната работа на полицейските служители.