Център за работа с деца откриват в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. Той е дело на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ и Районното полицейско управление в града и ще се помещава в СУ "Вичо Грънчаров“. В Центъра ще се провеждат обучения на деца от цялата община, а дейността му е съвместна с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Официалното откриване ще е на 5 декември, от 15:00 часа. Датата не е избрана случайно, тъй като тогава отбелязваме Международния ден на доброволеца.

В същия ден в града предстои и официалното запалване на коледните светлини. От 17:30 часа пред сградата на Общината ще има голямо тържество, в което ще се включат артистите от МТ "Алтернатива“, младите таланти на Вокална школа "Mamma mia“, мажоретен състав при ОУ "Иван Вазов“. Ще има и коледарски наричания. Малчуганите ще посрещнат и Дядо Коледа и заедно с него ще запалят светлините на Коледната елха и празничната светлинна украса в града.

Луиза ТРАНЧЕВА