Център за извънкласно обучение, осигуряващ подкрепа при изучаване на български език и подготовка на домашните работи разшири дейността си и включи обучение на още 20 украински ученици с помощта на Обществен дарителски фонд за Варна.

В занималнята младежи от 5 до 7 клас, записали се във варненските училища, ще се подготвят успешно за Националното външно оценяване, за да не отпадат от образователната ни система, съобщиха от пресцентъра на Фондация "Обществен дарителски фонд за Варна".

Центъра за извънкласно обучение се реализира с партньорството на Сдружение "Енерджи", които разполагат със специално подготвени за целта педагози и специалисти и оборудвани учебни зали, намиращи се на ул. "Генерал Колев" 92.  Допълнителни записвания на украински ученици за новосформираната група могат да се постъпват на имейл: sncmoiatgrad@gmail.com.

Учениците от украински семейства ще посещават по график центъра до средата на месец юни. За техните родители "Обществен дарителски фонд за Варна" предвижда кариерна подкрепа и ориентиране на пазара на труда, чрез създаване на онлайн Наръчник на украински език.

Дейностите са част от проект "Подкрепа за образователната интеграция и интеграцията на пазара на труда на украинските бежанци във Варна", чрез  Програмата "Глобални предизвикателства-местни решения", ръководена от Академията за развитие на филантропията в Полша , споразумение 11/GCLS-UA/2023