Празничната вечеря е неизменна част от отбелязването на Осми март. Това е и причината голяма част от заведенията в Кюстендил да са подготвили интересно меню, предаде репортер на "Фокус“. 50 лева е средната цена на кувертите за празничната вечер. Разнообразие от салати, предястия, основни ястия и десерти предлагат ресторантите, а за музикалното оформление се разчита предимно на диджей. В цената на куверта са включени 100 мл. алкохол, бутилка безалкохолна напитка и бутилка минерална вода.

Изтънчени ястия и подбрани напитки очакват гостите на кюстендилските заведения. Те могат да избират между специалитети от риба, пиле и свинско, салати с преобладаващо пресни зеленчуци, паста и морски дарове.

Най-евтината салата е с цена от 6.50 лева, а най-скъпата стига до 10 лева. При основните ястия цените варират от 8.50 лв. до 15 лева. Разнообразието от предястия има различни цени, а десертите са около 5 лв. Алкохолните и безалкохолните напитки са с цени, в зависимост от качеството и марката.

И на този празник, както и в минали години, заведенията предлагат асортимента и за вкъщи, а доставката в рамките на града е безплатна.

Венцеслав ИЛЧЕВ