Целодневен безплатен достъп до холограмата с образа на Кралица Мария в Държавен културен институт-Културен център "Двореца" в Балчик тази събота - 13 май, по повод Нощта на музеите, предаде репортер на "Фокус". В същия ден ще има демонстрация на изработване на композиция икебана  от представители на Сдружение за икебана "Кагецу". Започва в 14:00 часа в галерия "Тихото гнездо".

Ден по-рано в Каменна зала от 11:00 ч. е концерт-спектакълът за деца “Мишките отиват на опера". Гост-звезда е певицата Милена Гюрова, режисьор – Росица Костова. Участват трио "Дивертименто" и Мария Донева. Спектакълът е предназначен за деца от всички възрасти, както и за порасналите вече ценители на класическата музика и поезията. Музиката от "Кармен" на Жорж Бизе и поемата "Мишките отиват на опера" отвеждат във вълшебния свят на оперното изкуство.

От 16 май до края на месеца ще бъде представена изложба живопис и малка пластика с вернисаж на 16 май от 18:00 часа в галерия "Тихото гнездо". Експозицията е озаглавена “Тихото гнездо на вечността". Неин автор е художничката Теодора Тодорова.

Жулиета НИКОЛОВА