Жителите на Цалапица днес излязоха на пореден протест заради зверското убийство на Димитър Малинов, предаде репортер на "Фокус".  Протестът започна в 16 часа в центъра на селото.

Атанаска Бакалова, майка на Димитър съобщи за медията ни, че настоява да бъдат проведени качествени разпити от криминалисти и психолози сега, след като Рангел Бизюрев бе върнат от Дания.

Според нея, в убийството има замесени и други хора. Те трябва да бъдат качествено разпитани. Все още има съмнения, че това не е цялата истина.

В четвъртък Окръжният съд остави обвинения за убийството Рангел Бизюрев за постоянно в ареста.

Протестът този следобед бе първият от поредица протести, които тепърва предстоят. 

Вторник, 26.03.2024 година, ще има нов протест пред Прокуратурата от 10.00 часа.

"Ние не сме съгласни с държавния обвинителен акт срещу близнаците за лично укривателство! Делото е насрочено от 13.30 часа във вторник!  Участниците в убийството на Димитър Малинов имат противоречиви показания. Искаме качествени разпити от криминолози и психолози! Няма да спрем да търсим СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА МИТКО!!! Всички участници в убийството с доживотни присъди - това е единственото, за което ще се борим!!! Аз съм Митко и няма да мълча!!! Нито един повече!!!", казва майката Атанаска Бакалова.