Жителите на Цалапица отново ще излязат на протест тази неделя, разбра "Фокус". Майката на убитият Митко сама сподели за него в социалните си мрежи.

"На 24.03.2024г ще има протест на центъра на Цалапица от 16.00ч! Подкрепете ни в борбата за справедливост за Митко! Аз съм Митко и няма да мълча!", написа тя.

Както вече ви информирахме, че семейството на убития ще се бори за най-тежката присъда – доживотна без право на замяна за всички, които са помагали и участвали по някакъв начин.

Припомняме, че при вчерашното заседание стана ясна причината за спора, както и кой е нанесъл ударите по тялото на Митко.

До фаталния момент се е стигнало заради обиди от страна на пострадалия Митко към Рангел посредством трети човек.

"Намерението на Рангел е било да има връзка с Митко и да видят дали няма спорове между тях. Опитал е да намери диалог, възникнали са реплики между двамата и се е стигна до нанасяне на удари от страна на Рангел. Ударите са били 4 удара в областта - торса, ребрата, но отрича да е удрял в лицето и смъртта да е настъпила следствие на това.", каза защитникът на Рангел.

Бизюрев също така е отрекъл Митко да е бил заровен жив. По думите на адвокат Колев между обясненията на Бизюрев и единият от близнаците Борислав Динков има противоречия.

Подсъдимият Бизюрев остава мярката за неотклонение “задържане под стража". Според съда има реална опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление, като например да повлияе на показанията на разпитаните свидетели с оглед уточняване на факти и обстоятелства.