Централната избирателна комисия ще решава какъв ще бъде състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни и европейски избори във Великотърновска област. Това стана ясно след консултациите, които се проведоха днес в Областна администрация в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Представителите на парламентарно представените политически сили не успяха да постигнат консенсус за председателското място в РИК.

Предложението на ГЕРБ бе Десислава Йонкова да оглави Районната избирателна комисия, но от "Възраждане“ също излъчиха кандидат за председател - Виктор Лясков. След като двете политически парии не отстъпиха от позициите си, стана ясно, че крайното решение ще бъде взето от Централната избирателна комисия.

Съставът на Районната избирателна комисия във Велико Търново ще е от 13 членове - председател, заместници, секретар и членове.

"ГЕРБ – СДС“ имат право на четирима представители, ПП – ДБ – на трима, ДПС и "Възраждане“ ще имат по двама членове в комисията, а БСП и ИТН по един представител.