Общинско състезание "Бързи, смели сръчни“ се проведе в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Състезанието се състоя на площад "Велбъжд“ и се включиха момичета и момчета от вторите класове на кюстендилските учебни заведения.

Спортното събитие беше посветено на Деня на българския спорт и на Световния ден на предизвикателството. То беше организирано от Община Кюстендил и Обединен детски комплекс. Гости на спортния празник бяха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, секретарят на Община Кюстендил Светослав Василев, Иван Андонов - председател на Общинския съвет и председател на читалище "Братство“, Виктор Янев - зам. -кмет "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт", Нели Петкова - директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт", Стоян Стоянов – старши експерт по физическо възпитание и спорт в Община Кюстендил. Учители, родители и много приятели бяха дошли да подкрепят младите състезатели.

Директорът на ОДК Бойко Малинов откри състезанието и поздрави участниците и гостите, а ръководителят на театралната школа към ОДК Ани Кръстева допринесе за доброто настроение като водещ на състезанието.

Участваха 6 отбора. На първо място се класира Начално училище "Свети Климент Охридски“. Второ и трето място заеха двата отбора на Основно училище "Св.св. Кирил и Методий“. Победителите получиха награди и грамоти.

Венцеслав ИЛЧЕВ