Само в рамките на един месец Районна прокуратура – Добрич приключи разследването по досъдебното производство, образувано и водено срещу 18-годишния младеж, който на 2 октомври 2022 година противозаконно отнел лекия автомобил на кмета на с. Черна. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Състав на Районния съд в Добрич наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година на младия мъж, което той трябва да го изтърпи при първоначален "строг“ режим. Освен това, И.П. ще трябва да изтърпи отделно и наказание "лишаване от свобода“ за срок от две години, тъй като това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан веднъж за същото престъпление през 2020 година.

Въпреки това на 2 октомври 2022 година, той отново противозаконно отнел автомобил, паркиран на улица в село Черна. Момчето отпътувало с чуждата вещ в неизвестна посока, като било установено няколко часа по-късно в областния град със силно повредена гума на колата. При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,36 на хиляда.

Одобреното от Добричкия районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.