Бургазлии вече са възприели 14 февруари като празник виното и любовта, затова  възнамеряват да го отбележат по един или друг начин, сочи анкета на "Фокус". Едни споделят, че за тази цел ще посетят ресторант или кино, а други, че са избрали домашната обстановка тази вечер. 

"Любовта е важна, затова трябва денят да се отбележи. Не пречи, че е чужд празник; "В България Свети Валентин не е дотам възприет, но не мисля, че е чак такъв проблем да не се празнува. Както и Хелоуин", посочиха част от анкетираните.

Повечето заявиха, че вече са получили своите подаръци за празника, но подчертават, че това не е най-важното. "Първо бяхме на кафе, а утре ще гледаме "Титаник". Получих плюшена играчка, букет и бонбони. Не съм държала на подаръците обаче";  "Получих синджирче и бонбони"; "Подариха ми гривна и букет. Всеки трябва да изразява любовта си така, както я възприема, но според мен действията са по-важни", добавиха други.

Според бургазлии изразът "Обичам те" трябва да се използва ежедневно, но също така да бъде искрено. "Иска ми се да го казваме по-често"; "Всеки заслужава да чува, че е обичан"; "Според мен не си го казваме достатъчно"; "Трябва да се казва спонтанно – тогава, когато го усетим"; "Трябва да се казва всеки ден - важно е. Ако двама души се обичат, нека да си го казват, но да не забравят и да го докажат", казаха още анкетираните. 

Изследване на "Галъп" сочи, че 73,6 на сто от българите са си обещали, че в започналата година ще казват по-често "Обичам те“, 10,3% по-скоро няма да го правят, а останалите се колебаят в отговора си. Оказва се, че на прага на 2020 г., романтиката е била в почти същите рамки.