Бургаският ученик, който сътвори невиждан екшън в Атия, се размина с условна присъда. Районният съд в Бургас е одобрил във вторник споразумение и наложи на младежа с инициали О.Б. наказание лишаване от свобода за 6 месеца с 3 години изпитателен срок.  Ще трябва да плати и близо 900 лв. разноски за експертизи в хода на досъдебното производство, научи "Фокус". 

Припомняме, че на пияна глава 18-годишният бургазлия, който дори е нямал шофьорска книжка, задигна 3 коли и катастрофира 2 пъти в ранните часове на 31 октомври 2021-ва. Първо в полицията е получено съобщение за самостоятелен пътен инцидент, възникнал на входа на Атия с откраднат лек автомобил "Форд", собственост на  59-годишен мъж от Черноморец. Десет минути по-късно – в 06.55 ч. е получено нов сигнал за самостоятелно ПТП на л.а. "Опел Астра", откраднат от Атия. Автомобилът е ползван от 44-годишна жена от селото. Той е открит катастрофирал на около 2 км от Атия в посока село Росен.  

Около 12 часа е получено съобщение от 60-годишен мъж от  Атия за това, че му е откраднат лекият автомобил "Опел Мерива". Той е открит на около 100 – 150 метра от мястото, където е бил паркиран.