Факелно шествие ще се проведе в Бургас в памет на Апостола на свободата Васил Левски, което се организира по решение на местния парламент, съобщиха от Общината. Събитието е посветено на 150 години от гибелта на легендарния българин, създател на Вътрешната революционна организация, работила за националното ни освобождение от османско иго.

Очаква се да се включат ученици от бургаските училища, както и много граждани.

Един от участниците ще бъде първокласникът Константин Жеков, който е възпитаник на ОУ "Христо Ботев" в кв. "Долно Езерово". За читателите на "Фокус" той предостави видео, на което рецитира едно от любимите си стихотворения, посветени на Апостола. Посланието му доказва безсмъртието на делото, което още гори в сърцата на българите. 

Всеки е добре дошъл на днешното шествие, а сборният пункт е на пл. "Тройката“ между 17.30 и 18.00 часа. То ще премине по следния маршрут: ул. "Александровска“ – ул. "Богориди“ – до паметника на Апостола в Приморски парк. 

Приканват се желаещите да се включат граждани да си осигурят факли от лицензирани производители с цел личната им и общата безопасност.