Бургаската премиера на филма "Солени хора", посветен на любимото Атанасовско езеро, предстои на 14 март т.г. (вторник) от 19.00 часа в Дома на НХК. Това съобщиха от Българска фондация "Биоразнообразие", преаде репортер на "Фокус". Срещата и дискусията с екипа на филма ще бъдат в залата, а във фоайето ще има "солен“ коктейл и възможност присъстващите да се запознаят с продуктите с кауза от езерото – "цвете на солта“, шоколад с морска сол, сапун Пеликан, значки, яки памучни торби с кадри от Атанасовско езеро и др. 

"След огромния успех в София и извънредната прожекция, нямаме търпение да се срещнем с взискателната бургаска публика и да видим реакцията на солените хора, които живеят около езерото и също като нас са вдишвали аромата му и са се възхищавали на цветовете му“, споделя Дияна Костовска, един от участниците в "Солени хора“.

Режисьор и сценарист на филма е Александра Вал, оператор Георги Челебиев, а дрон оператор Живко Тодинов. Музиката и вокалите са на Мила Роберт и Явор Карагитлиев, а текстът на песента е на арх. Мариана Сърбова.

Филмът "Солени хора“ е с продължителност 27 минути и е заснет през август 2022 г. в Атанасовско езеро. Трейлърът може да видите тук. Входът е с билет с кауза - 6 лв. в подкрепа на Атанасовско езеро. 

Билети могат да се закупят от касата на Дома на НХК всеки работен ден от 10.00 до 18.00 часа (за информация и резервации тел. 0894 898098), както и преди самата прожекция.