Задържани са извършителите на палеж на входната врата на кооперация, разположена на ул. "Карлово" № 32 в к-с "Лазур", осъществен на 13 април. Подпалвачите са двама криминално проявени и осъждани мъже от Гълъбово - на 26 и 34 години.

При извършени действия по разследването - претърсване и изземване  на адресите, обитавани от мъжете, са намерени и иззети дрехите, с които са били облечени, както и раницата, в която са пренасяли горивните материали по времето на палежа. Посредством видеозаписи е установен маршрутът на извършителите. Извършено е разпознаване, пред съдия са разпитани и свидетели.

Мъжете са направили пълни самопризнания и са описали механизма на извършеното от тях престъпление. Причините за палежа са в процес на изясняване. Събраните до момента материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура.

Палежът е разкрит в резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, Пето Районно управление – Бургас, Районно управление – Несебър и ОДМВР – Стара Загора.