Бургас ще е домакин на международния Гимнастически фестивал "Златни години“ Golden Age Gym Festival за хора над 50 години, насрочен за 22 – 27 септември 2024 година.

Приемането на домакинството се състоя по време на фестивала Golden Age Gym Festival 2022, който се проведе в Португалия - остров Мадейра, в периода 02.10 – 08.10.2022 г. В него специално участие взе представителният отбор на Бургас, съобщиха от Общината.

Подробности, свързани с организацията на спортното събитие, бяха обсъдени днес по време на среща между кмета Димитър Николов и състезателите от представителния отбор на Бургас. На нея присъстваха още зам.-кметът Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и директорът на дирекция "Спорт“ в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Събитието е грандиозно по своите мащаби и ще допринесе за популяризирането на Бургас като туристическа дестинация. Бургас ще има възможността да покаже своите традиции в гимнастиката като спорт и начин за практикуване на двигателната активност като здравословен начин на живот за хората над 50-годишна възраст.

Предстои двегодишна сериозна подготовка за събитието, в която е необходимо да се включат в организационния комитет представители както на Община Бургас, така и на всички бургаски клубове по художествена гимнастика.