Бургас отново посреща своя празник Никулден с богата програма, в която са вплетени чарът на морето, артистичният дух на града и богатият културен живот, съобщиха от Община Бургас.

Тържествата започват още в началото на декември, като през всички дни до самия Никулден ще има различни прояви. Концерти, изложби, базари, литературни събития, спортни състезания и демонстрации изпъстрят тазгодишната никулденска програма.

Събития, посветени на 6 декември, ще се провеждат на всички туристически дестинации и културни институции в града. Кулминацията на тържествата – Никулденският концерт, тази година ще продължи два дни – на 6 и 7 декември.

След празника голямата сцена няма да бъде демонтирана, а ще остане в близост до коледната елха на площад "Тройката“. Тя ще е отворена за изява на всякакви формации и индивидуални изпълнители, които искат да покажат пред бургаската публика своето майсторство и талант.

И тази година ще бъде осветен и раздаден традиционният рибен курбан, за който ще бъдат приготвени 8000 порции риба. На 6 декември рибен курбан ще се раздава както при Часовника, така и в комплекс "Меден рудник“, при Магазия 1 в зоната за свободен достъп на пристанището и на КТК "Ченгене скеле“.

И тази година имениците на Бургас ще се увековечат в традиционната "Златна снимка“.

В различни райони на града ще има разположени сцени, на които ще се изнася празнична програма, посветена на празника на морския град.