Бургаски общински съветници предлагат да се предостави финансова помощ от 30 000 лв. за подпомагане на семействата на загиналите и пострадалите от земетресението в Турция, установи справка на "Фокус". 

"На 06.02.2023 г. разрушителни земетресения и последвалите вторични трусове на територията на Република Турция взеха десетки хиляди жертви и причиниха значителни материални щети. Броят на ранените към настоящия момент е достигнал над 62 000 души. С всяка минута расте броят на жертвите и ранените от катастрофалното земетресение. В засегнатите райони се води борба за спасяване на затрупаните от развалините хора, но с всеки изминал ден надеждата за оцелели под разрушените сгради намалява. Стотици хиляди са останалите без дом семейства. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация.

Община Бургас не може да бъде безучастна към сполетялата населението на съседната ни държава трагедия. В знак на съпричастност предлагаме Община Бургас да предостави финансова помощ в размер на 30 000 лв. за  подпомагане на семействата на загиналите и пострадалите от земетресението в Република Турция", пише в докладната записка.