17-годишната Антония Димитрова от СУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас ще представя страната ни и морския град на Спешъл олимпикс в Берлин. Игрите ще се проведат в периода 17-25 юни, съобщиха от Общината.

Антония бе номинирана и избрана да влезе в отбора ни по спорта боче след националната селекция по видове игри и общини. Днес кметът Димитър Николов се срещна с параолимпийската състезателка, нейния треньор и ресурсен учител в бургаската гимназия Марияна Георгиева и директора на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ Снежана Няголова. Николов пожела успех на Антония Димитрова на световните игри и да се върне в Бургас със златен медал. "Антония, ти си нашата гордост и надежда. Бургас вярва в теб и те подкрепя!“, каза Димитър Николов.

От своя страна бургаската състезателка в Спешъл олимпикс заяви, че приема всяка надпревара като голямо предизвикателство. "Когато участвам в състезание, аз винаги си поставям висока цел. Това е възможност да покажа какво може едно момиче като мен!“, каза Антония Димитрова. Тя ще представя България в спорта боче на Спешъл опимпикс заедно със 17-годишния Николай Пейчовски от Плевен.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и началникът на отдел "Спорт“ в Община Бургас Веселина Деведжиева.