Точно в 10ч. започна поредният протест на земеделците в Пазарджишко. Продължителността му днес ще бъде с час повече от вчера - до 14 ч. Подходът към АМ "Тракия" е блокиран от машини на зърнопроизводителите.

И в третия ден на недоволство се затваря пътят между град Пазарджик и село Гелеменово при разклона за село Сарая, което е и подстъпа към магистралата. Не се пропускат автомобили нито от Пазарджик към п.в. Гелеменово, нито от аутобана към областния град. 

От ОДМВР-Пазарджик препоръчват на всички водачи, на които им предстои пътуване, да използват обходните маршрути.

Шофьорите, които пътуват по посока град Панагюрище, да се придвижват по пътя към гр. Срелча - през селата Черногорово, Овчеполци, Свобода, Смилец, Блатница към Стрелча и обратно.

Водачите, които са на автомагистрала "Тракия", да използват пътните възли "Калугерово" (през с. Динката) и "Цалапица", така че да се придвижат към град Пазарджик.

Пътуване към Пловдив може да се осъществи и по главен път I-8, който е отворен за движение. 

Патрулни екипи на полицията дават информация на водачите на МПС откъде могат да минат, увери за "Фокус" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Навсякъде има разположени екипи на ОД на МВР, на РУ-Пазарджик, на сектор "Пътна полиция". В помощ са и екипи от зоналното жандармерийско управление в Пловдив, както и в София, така че да бъде осигурено нормалното преминаване на всички шофьори по обходните маршрути.