Международен лекоатлетически турнир "Самарско знаме“ ще се проведе днес от 15:00 часа на стадион "Берое“ в града на липите, предаде репортер на "Фокус". Събитието е посветено на "100 години българска лека атлетика“ и цели да популяризира и съхрани традициите на турнирните надпревари в България.

Водещи български атлети ще вземат участие в турнира като Божидар Саръбоюков (скок на дължина), Пламена Миткова (скок на дължина) и Габриела Петрова (троен скок).

От СКЛА "Берое“ участие ще вземат Тихомир Иванов (скок височина), участник на две олимпиади, който в момента води своята подготовка в Гърция с треньор Георги Помашки. Девора Аврамова (5000 м) - шампионка на България и участник на две Европейски първенства с треньор Иван Попов. Кристиян Иванов - балкански шампион и шампион на България, както и редица други успешни лекоатлети от клуба.

Заявено участие има и на състезатели от Гърция и Турция. Състезанието е възможност за покриване на нормативи за Европейското първенство в Рим и лятната олимпиада в Париж. Входът е свободен!

Организатори на турнира са СКЛА "Берое“, Българската федерация по лека атлетика и Община Стара Загора.