Турски и български автобусни превозвачи обсъждаха наболели теми в бранша на форум в Пловдив. Събитието беше организирано от Камара на автобусните превозвачи и представители на турските международни организации Съюз за автомобилен превоз на пътници (IPRU) и Турската автобусна федерация (TOFED).

Организациите дискутираха проблемите и предизвикателствата, пред които се сблъскват ежедневно превозвачите и от двете държави, които се оказва, че в по- голямата си част са напълно идентични. В дискусията се включи и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов, който сподели, че всеки ден 11 редовни автобусни линии обслужват над 400 пътуващи от Бурса до Пловдив, а 35% от всички туристи в града идват от южната ни съседка, което прави обменът между двете страни сериозен и по отношение на транспортната свързаност. "Сигурен съм, че тези факти са добра основа за наши бъдещи ползотворни партньорства, с които да развиваме автобусния транспорт в града“, допълни още Чонов.

Автобусните превозвачи да предоставят все по-качествена услуга на достъпна цена и комфортна за потребителя. Около тази идея се обединиха всички присъстващи, които  обсъждаха още катастрофите и претенциите за обезщетения, правната помощ и възможности за взаимно сътрудничество и подпомагане при нужда от спешна реакция при проблемни ситуации в България и Турция.