В дупнишкото село Крайници започва второто издание на фолклорния събор-фестивал "Между Верила и Рила с традиции в бъдещето“, съобщиха за "Фокус“ организаторите. Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на българските традиции и обичаи, предоставяне на възможност за изява на народни певци, танцьори и музиканти.

Самият фестивал се провежда в два раздела – песенно изкуство и танцово изкуство. Той е с конкурсен характер и без такса за участие.

От 17.30 часа на откритата сцена в Крайници ще се проведе водосвет за здраве. Следва празнична програма на деца от Основно училище "Христо Ботев“ – село Крайници и детските градини от селата Краиници и Червен бег. Програмата ще продължи с поздрав от гайдарската група към читалище "Развитие“ и изпълнения на оркестър.

На 15 юни предстои официалното откриване на фестивала. То е планирано от 9.00 часа. Конкурсната програма ще продължи през целия ден. Планирани са ревю на автентични народни носии, концерт на Мирослав Юговски и представяне на танцов състав от СУ "Иван Богоров“ – София.