Общинският център за социални услуги и дейности в Мездра получи поредното дарение от Фондация "Българска хранителна банка“- хранителни продукти с кратък срок на годност, които отговарят на европейските изисквания за безопасност на храните и са години за консумация, съобщиха от пресцентъра на община Мездра.

Безвъзмездното дарение включва 520 кг дини, шоколадови бонбони, щрудели и шоколад на обща стойност 4 387 лв. С тях ще бъде разнообразена храната на 215-те потребители на Домашния социален патронаж, 20-те възрастни, настанени в Дома за стари хора в града, и 37-те членове на Териториалната организация на Съюза на слепите в България.

В навечерието на Световния ден на прехраната - 16 октомври, Общинския център за социални услуги и дейности в Мездра получи още едно дарение от Българска хранителна банка - 5 340 кроасани на обща стойност 6 536 лв., които бяха раздадени на 2 092-те деца и ученици, които се обучават и възпитават в местните детски градини и училища.

По повод Международния ден на белия бастун - 15 октомври,  пакети с кроасани, мини кроасани и бейк ролс, дарени отново от Фондацията, получиха всички членове на Териториалната организация на Съюза на слепите в България.

От началото на октомври неправителствената организация предостави на два транша кроасани, кейк рула и мини кроасани на обща стойност 2 130 лв. на МБАЛ - Мездра и на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра, с които беше разнообразена храната на 110-те пациенти на двете лечебни заведения.

По случай 20-годишнината от създаването на Пенсионерски клуб "Златица“ - Зверино членовете на клуба получиха 105 хранителни пакети - дарение от БХБ. От своя страна по повод кръглата годишнина Община Мездра подари за нуждите на възрастните хора в най-голямото село в общината кафе машина и компютър.

От пресцентъра на общината уточниха, че Общинският център за социални услуги и дейности и "Българска хранителна банка“ си партнират успешно от май 2019 г. Досега даренията, предоставени от фондацията на социални институции, лечебни заведения, пенсионерски клубове, училища и детски градини, възлизат на обща стойност 146 196 лв. Само от началото на тази година хранителната банка е предоставила хранителни продукти на нуждаещи се хора в общината за над 47 550 лв.