За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля - "World Paella Day Cup 2024“, предава Sofia24.bg. Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години, се впуска смело в световната надпревара и има нужда от вашия глас, за да покаже на света авторската си рецепта за паеля.

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие.

В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 г. във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, както и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Българският претендент ще направи кулинарни демонстрации в София и Варна. На 21 юни ще гостува в София по време на “Северен Парк Фест“

от 18.00 до 21.00 часа. На 23 юни ще бъде във Варна на VARNA STREET FOOD PARK на Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 часа.

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е

едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Гласуването е до 25 юни 2024 г. Може да подкрепите българина тук.