Националният отбор на България стана световен шампион по спортен риболов на хищници, на което домакин бе Девин. Българските риболовци бяха най-добри в международната надпревара, в която участие взеха общо 17 отбора. Втори са представителите на Чехия, следвани от тима на Италия. Това съобщиха от Община Девин.

В индивидуалното класиране представителите на България - Тодор Костадинов и Люси Дремалов, са съответно първи и втори, а трити се класира  Давид Недроти от Италия. На четвърта позиция е капитанът на  родния национален отбор -  Георги Гетов, който е  в  челните места в световната ранглиста и е представител на КСР "Михалково“.

В официалната церемония по награждаване, която се проведе пред Културен дом – Девин  участие взеха президентът на световната федерация по спортен риболов проф. Уго Клаудио Матеоли, Барбара Дуранте - генерален секретар на световната федерация по риболовни спортове , кметът на Община Девин Здравко Иванов и Георги Михайлов Стефанов - председател на Българска федерация по риболовни спортове.

20-то Световно първенство по риболов на хищници се проведе на 13 и 14 май по поречието на река Въча. В него участваха още представители на Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Латвия, Молдова, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Украйна и Монголия.

Девин бе домакин на същия шампионат и през 2021 г.