За поредна година Общинският драматичен театър в Кюстендил става дом на бъдещите театрали, предаде репортер на "Фокус“. По повод Международния ден на театъра – 27 март, културният институт в града под "Хисарлъка“ отваря своите врати за абсолвентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" – София.

В храмът на Мелпомена в Кюстендил се настаняват младите надежди, чиито ръководите е професор Жени Пашова, която е преподавател по актьорско майсторство за куклен театър в академията.

Най-младите жители на Кюстендил ще бъдат зарадвани от студентите, които ще участват в постановките "Шишарко“ и "Трите прасенца“. Представленията започват от днес и ще продължат до 29 март, включително. Предвидено е пред малките почитатели на театралното изкуство да бъдат изиграни общо 15 представления.

В първата постановка историята пренася публиката в света на горските обитатели, сред които живее и Шишарко. Децата ще видят през какви перипетии преминават героите и как  откриват понятия като добро, зло, агресия, съчувствие и взаимопомощ.

Вторият спектакъл разказва историята за трите малки прасенца, разгледана по необичаен начин. Вечният конфликт с големия и страшен вълк стига до неочакван финал, който цели да събуди емпатия към всяко живо същество. Доброта, съчувствие, прошка и приятелство са едни от най – важните ценности, с които малкото дете трябва да расте и разбере за да стане добър човек!