Десетки гимназисти от Кюстендил се включиха в организирания форум "Висше образование в България“, предаде репортер на "Фокус“. Форумът се проведе в залата на Възрожденското училище и бе организиран от Центъра за кариерно ориентиране към ОДК – Кюстендил, с подкрепата на Община Кюстендил и Регионално управление на образованието. Официални гости бяха областният управител Александър Пандурски, зам.-кметът на Община Кюстендил Виктор Янев, секретарят на Община Кюстендил Светослав Василев и Нели Петкова, директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт“.

"Тук са представители на 17 висши учебни заведения от България. Присъствието е сериозно. Правим го в името на кюстендилските деца. За тяхна по-добра информираност, за по-правилен избор на образование и професия. Добрата и навреме получена информация е половината от цялото деяние“, коментира Бойко Малинов, директор на ОДК.

Той посочи, че за следващата година се планира форумът да се разшири и на него да присъстват гимназисти от останалите общини в областта.

"Нашите кариерни консултанти работят целогодишно. Ако някой от учениците, родителите или учениците, могат да се информират допълнително в Центъра за кариерното консултиране“, допълни Бойко Малинов.

Венцеслав ИЛЧЕВ