Бъдещите първокласници от ДГ "Славейче“  в Смолян засадиха дръвчета в двора на детската градина. Това съобщиха от Южноцентрално държавно предприятие – Смолян. Проявата на група "Звездичка“, с ръководители Светлана Стефанова и Мария Георгевска, премина под мотото "Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, което осигури фиданки, произведени в разсадника на ДГС "Борино“.

Урок по горска педагогика с децата проведе лесоинженерът в  Централното управление на ЮЦДП-Смолян Сирма Хайдарова.  Под формата на викторина, малчуганите показаха своите знания за природата и научиха нови интересни неща, свързани с гората и нейните обитатели. Бъдещите първокласници научиха как трябва да опазваме горите от пожари. Те получиха от ЮЦДП-Смолян подарък книжката "С огъня шега не бива“,  съдържаща правила за пожарна безопасност в гората. Инж. Хайдарова разказа на децата за технологията на засаждането и грижата за овощните дръвчета, след което всички заедно засадиха фиданките в двора на градината.

"Идеята на тази инициатива е децата да изпитат радостта от засаждането на първото си дърво, което ще остане  незабравим  спомен в съзнанието им“, каза Светлана Стефанова. "Щастливи сме, че сме партньор на инициативата на детската градина, защото засаждането и опазването на дърветата е от изключителна важност. Така приобщаваме  младото поколение към грижа и любов към природата“, каза  Сирма Хайдарова-лесоинженер в  Централното управление на ЮЦДП-Смолян.