На 5 ноември в залата на Културен център "Стара Загора“, ще се състои първото по рода си събитие, насочено към бъдещето на града през призмата на високите технологии – "ZagoraDev". Това съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация. Началото е в 9.30 часа с регистрация на участниците във форума. Откриването е предвидено за малко след 10.00 часа от Росица Райкова, началник на отдел "Инвестиции“ на Община Стара Загора.

Програмата е вълнуваща и динамична, насочена към всеки, който се интересува от софтуерно инженерство, софтуерни архитектури, инженеринг и осигуряване на качество, проектен мениджмънт и други.

Лекторите на конференцията имат зад гърба си много успешни проекти. Те ще предадат част от своя опит, както и ще представят интересни моменти от развитието на технологиите и тенденциите в сектора.

Представителите на Община Стара Загора ще споделят какво предстои да се случи в града и как може да си партнират успешно и градивно публичният и частният сектор за внедряването на нови технологии.

Рени АТАНАСОВА