Под мотото "Хроматични импровизации“ артистът показва във Варна знакови за самия него голямоформатни платна от последните 20 години.

Броени дни остават до откриването на художественият форум "Изкуството като противодействие“, организиран от Градската художествена галерия “Борис Георгиев" - Варна. От 13.09. до 11.10.2022 г. ще бъде експонирана изложба от съвременно българско изкуство – живопис, пластика, обекти, инсталации, видеоарт, концептуално изкуство.

Самостоятелни изложби ще представят Станислав Памукчиев и Любен Генов, а в дискусия на тема "Съвременното изкуство днес“ лекции ще изнесат осем изявени български художници и изкуствоведи. Това е второто издание на форума. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура", по “Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти".

Любен Генов се включва във форума със самостоятелна изложба живопис под мотото "Хроматични импровизации“. В последните дни преди откриването той споделя:

“Избрах наименованието "Хроматични импровизации“ за тази изложба, която се оказа най-мащабната ми изява до момента. Поканата да се представя със самостоятелна експозиция в рамките на проекта "Художествен форум "Изкуството като противодействие“ в Градска художествена галерия - Варна бе неустоимо предизвикателство и е огромна чест за мен. Възможността да аранжирам голямоформатни платна в това завладяващо експозиционно пространство е невероятно вдъхновяваща. Благодаря на Румен Серафимов!"

Партньори на ГХГ-Варна в осъществяването на форума "Изкуството като противодействие“ са Съюзът на българските художници, Националната художествена академия, Софийска градска художествена галерия, НУИ "Добри Христов“. Медийни партньори са БНР - Радио Варна, БНТ - Варна, електронните издания за култура “Портал Култура", “Въпреки" и “ArtVarna.net".

Откриването на форума е от 19:00 часа на 13 септември 2022 август на ул. “Л. Каравелов" 1. Изложбите ще бъдат експонирани до 11.10.2022 г.